Játszótéren

Szomorúan veszi tudomásul az ember lánya, amikor belenéz a tükörbe, hogy sajnos elszaladtak az évek mellettünk, ha tetszik, ha nem, tudomásul kell vennünk, hogy megöregedtünk. Hajlamosak vagyunk csak a rossz oldalát látni ennek a ténynek. Hogy miért? Mer a média számtalan csatornáján azt halljuk, hogy maradjunk fiatalosak, alakunk legyen tökéletes, bőrünk feszes, rugalmas. Ezek azonban ellent mondanak annak a törvényszerűségnek, miszerint a kor előre haladtával ezek lehetetlenségek.

Sokkal inkább kellene azt közvetíteni, hogy örülni kell a családnak, az unokáknak, es tudomásul kell vennünk, hogy az élet megfordíthatatlan.

Én ezt az utóbbi életmódot követem. Mióta nagyszülő vagyok, nagyon figyelek arra, hogy minél több időt töltsek el unokáimmal, és ez az idő kellemes emlékeket idézzen fel bennük.

Gyakran kirándulunk a környező településeken, kirándulunk a hegyekben, keresünk fel különleges játszótereket, ahol kipróbálhatják bátorságukat, erejüket, ügyességüket.

Az elmúlt alkalommal felfedeztünk agy szuper játszóteret Salgótarján város területén. Kialakítottak az északi városrészben Eresztvény területén egy geológiai látogató központot. Található, és megtekinthető itt a bazalt bánya, a bányató, madártani tanösvény, a Geocsodák Háza, ami bemutatja a környék geológiai csodáit.

Mind ezek mellet kialakítottak itt a gyerekek nagy örömére egy olyan játszóteret, ahol felhőtlenül eltölthetnek a kisebb és nagyobb gyermekek néhány emlékezetes percet a kiépített játékok kipróbálása során.

Amikor unokáim megpillantották a játékokat, azonnal felcsillantak szemeik, és birtokba vették a csúszdákat, mászókákat, mászófalakat. Szerettem volna megörökíteni Samsung telefonnal a játék örömét, de bosszúságomra nem indult el a felvétel, mert elromlott a telefon kamerája.

Az Androidszerviz munkatársaival telefonon keresztül felvettem a kapcsolatot, akik szervízfutár szolgálattatáson keresztül pár napon belül kicserélték a hibás alkatrészt.