Tóparton

Lelkes természetvédőként szeretem a túrák, kirándulások bármilyen formáját, mert ezeken a szervezett természetjárásokon minden esetben mód és lehetőség van a környezetvédelem mind szélesebb körben való terjesztésének, támogatásának.

Mivel az ország egyik legmagasabb pontjának közelében, a hegyekben élek családommal, elsősorban az erdei kirándulásokon veszünk részt családtagjaimmal, rokonaimmal, ismerőseimmel. Főleg az országos kéktúra útvonala mentén szervezzük ezeket a kirándulásokat, amelyek bármely évszakban lenyűgözőek, csodálatos látványt nyújtanak az érdeklődőknek, résztvevőknek.

A dombok között mód van a tavak és patakvölgyek felkeresésének, valamint a víztározók megfigyelésének.

Lakóhelyünktől pár kilométerre található egy festői szépségű völgyben hazánk egyik legnagyobb horgászatra is alkalmas tava. Ha tehetjük baráti társaságommal, havi rendszerességgel felkeressük a tavat, mert nagyon sokszor szerveznek a tó területén horgász versenyeket, bajnokságokat, melyeken külső személyek is részt vehetnek, nem csak egyesületi tagok.

Nagy élményt nyújt, különösen a gyerekek számára egy-egy horgászverseny megtekintése. Ráadásul gyakorolhatják a fegyelmet, a kitartást is, különösen abban az esetben, ha be is neveznek a versenyre.

A versenyek alatt lehetőség van a tó környékén kialakított területeken bográcsozásra, nyársalásra azok számára, akik a versenyen horgászként nem vesznek részt.

Minden kirándulásra magammal viszem iphone készülékemet azzal a céllal, hogy megörökítsem a túra néhány pillanatát, esetleg video felvételeket készítsek a páratlan természeti jelenségekről. Ez volt a tervem utolsó tóparti túránk alkalmával is.

Néhány kép elkészítése után azonban a telefonom segítségével már nem tudtam se fényképezni, se videot készíteni, mert elromlott a telefon kamerája.

Haza érve azonnal hívtam az iphone szerviz szakembereit, akik megnyugtattak, hogy van raktáron a hibás alkatrészből, így ha személyesen viszem be a készüléket, fél órán belül ki tudják cserélni a telefon kameráját.