Egy új csapat tökéletes eredményei

Amikor egy cég vezetőjeként tevékenykedik az ember azt gondolják, hogy minden az ő kezében van, mindent megtehet és mindig úgy alakul ahogyan ő szeretné, holott ez koránt sem igaz. Én egy megbízott cégvezető vagyok, vagyis nincs tulajdonrészem a cégben, a feladatom a vezetés és a tökéletes irányítás, a folyamatos növekedés elérése, a profit növelése és a munkavállalókkal való folyamatos foglalkozás. Nem igazán van sem hr munkatárs, sem más területen működő szakember a cég életében, csupán a fő profil, az építőipar feladatait ellátó munkavállalókat alkalmazunk, ezáltal külső szakemberekkel látunk el olyan feladatokat mint könyvelés, hr feladatok vagy épp munkavédelem.

Ez utolsó tekintetében történt nem is olyan régen, hogy a tulajdonos utasítást adott arra vonatkozóan, hogy új céggel kössünk szerződést, kifejezetten megnevezve az activesafety csapatát, mert nem voltak elégedettek az akkori szolgáltató eredményeivel. Persze nálam rögtön egó kérdését kezdte feszegetni a dolog, mert egyáltalán nem tetszett sem az, hogy átnyúlnak a fejem felett, sem pedig az, hogy utasítanak, hogy kivel kössek szerződést a feladat ellátására. Ráadásul én maradéktalanul meg voltam elégedve az akkori szolgáltató csapattal, és nem láttam tovább az orrom hegyénél, mert koránt sem gondoltam volna, hogy attól, hogy én elégedett vagyok, még jöhet egy hatékonyabb, rugalmasabb csapat, akivel még elégedettebb leszek a végére.

Pedig így lett. Azt gondolom, hogy ennél jobb váltásra nem is kényszeríthettek volna rá engem. Most már tudom. Ez a csapat ugyanis sokkal gyorsabb, iszonyatosan jó ötleteket és javaslatokat kapunk tőlük egész céges szinten a munkavédelem javítására, és a munkavédelmi koordinátor, akit a rendelkezésünkre bocsátanak egészen egyszerűen fantasztikus. Könnyű és egyszerű vele együtt dolgozni, konstruktív, magas szakmai tapasztalattal és iszonyatosan jó meglátásokkal. Ma már köszönöm a változás kikényszerítését, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben máshogy fogok hozzáállni minden javaslathoz vagy változásbéli dologhoz a cég életét tekintve.