A kezdetek legnagyobb segítsége

Amikor én úgy döntöttem, hogy elég volt az alkalmazotti lét nehézségeiből, a kizsákmányolásból és abból, hogy szinte minden reggel undorral kell bemennem a munkahelyemre, céget alapítok és a saját lábamra állok, szinte senki sem állt mellém ebben az ötletben. Azt kell mondjam, hogy szinte egytől egyig, az összes ember negatív véleményt táplált az iránt, hogy én vállalkozó legyek és egy saját céget alapítsak. Mindenki elmondta, hogy csődbe fogok menni és hogy nekem nem sikerülhet egy cég alapítása és folyamatos működtetése, mert az egy nagyon bonyolult és nehéz feladat. Ebből pedig szinte azonnal rá is jöttem, hogy szinte senki sem tudja a környezetemből, hogy egész nap folyamatosan mit és hogyan csinálok a volt munkahelyemen.

Kiléptem és tervezni kezdtem a cégalapítást, minden megtakarításom bele fektetve, így nem kis téttel a jövőmre nézve. Persze segítséget is kerestem, és ha már ezt a környezetemből nem kaphattam, és pár munkavállalót tudtam csak alkalmazni az induló költségek miatt, külső szakértő csapatok bevonásával oldottam meg a hiányt és ezt a viszonylag nagynak tűnő problémát. Nem volt könnyű rátalálni a megfelelő szolgáltatókra, de bizton mondhatom így már nyolc évvel az alapítás után, hogy igen sikeres lett ez a keresés, mert a mai napig is együtt dolgozom mindegyikkel és hihetetlen módon meg vagyok elégedve még mindig a munkájukkal és annak eredményével, még úgy is, hogy közben az ötszörösére nőtt a cég.

A kezdetben assessment center szolgáltatást nyújtó kogwheel csapata ma már legfőképp a vállalati tréning és a teamcoaching szolgáltatások terén nyújt kiemelkedő segítséget számunkra, és azt gondolom, hogy örökké hálás leszek nekik azért, hogy egyáltalán nem kell tartanom attól, hogy bármikor is tömeges elvándorlás vagy hanyatlás éri a céget, hiszen a karrierutak rendben vannak tartva, a hatékonyság pedig kiemelkedő a vállalati folyamatokban és a munkatársak kommunikációjában is, így tökéletesen és maradéktalanul elégedett lehetek, de ami még talán ennél is fontosabb, biztos lehetek abban, hogy nem kell tartanom attól, hogy láthatatlan hatások miatt a cég egyszer csak tönkremegy és már megállíthatatlanná válik a folyamat.  A kezdetek legnagyobb segítsége után így ez a profi csapat ma már a siker zálogaként segíti munkánkat.